torsdag 25 augusti 2016

Vi kom över havet

Köp boken billigare på Adlibris. Skickas inom 1-vardagar. Boken har st läsarrecensioner. Ett fartyg är på väg över Stilla havet.


Nere i dunklet på mellandäck trängs en grupp unga japanska kvinnor på rangliga metallbritsar.

Tanken på att lämna allt bakom sig, att ta farväl av det välkända och satsa allt på ett kort, på förhoppningen om ett bättre liv någon annanstans. Handla online - Hos dig inom 1-arbetsdagar. Första natten i land beseglades det köpta äktenskapet. Roman om japanska kvinnor som under mellankrigstiden åker som beställda brudar över till Amerika för sina väntande makar.


Fraktfritt över 1kr Alltid bra. Det var egentligen hennes. Julie Otsukas roman är ett litet utsökt mästerverk.

Vi kom över havet är en tunn liten bok med stort innehåll. GP:s krönikör Navid Modiri om alla människor som just nu flyr till Europa. Vi gömde oss under högar av segelduk. Den var inte som jag förväntat mig och liknar inget jag läst tidigare, men det var bara positivt. Den var varken bättre eller sämre, men den var annorlunda.


Den mödosamma båtresan dit, och sedan. Vi kom i lastbilar, bussar och sotfärgade personbilar. Både Jaana och Yrsa har utnämnt den som en av sina favoritböcker och dessutom utspelar den sig runt om.


Og vi kom over havet er uden tvivl den bedste bog, jeg har læst i lange tider. Jeg blev grebet af kvindernes skæbner, og den har været meget svær at slippe. Japan mot den amerikanska kusten. Nere under däck, under trånga förhållanden färdas ett antal unga japanska kvinnor. Jag säger bara: tre kvällar à femtio sidor cirka varje kväll - det var några av de mäktigaste sidorna på ett tag!


Den är så oerhört glasskör och vacker, i. Bokboxen är inte din vanliga litteraturblogg.

De som vet vad du faktiskt vill läsa. Som kan alla nyheter och alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg