fredag 11 maj 2018

Tjärpapp remsa

T- remsa LA är en lättarbetad ytremsa till tätskiktssystemet Mataki Uno Tech Plus. Produkten är försedd med en avtagbar releasefilm och en lättaktiverad asfalt. Tjärpapp är ett flexibelt material som finns i. Takläggaren ser till att den svarta remsan på underlagspappen hamnar precis över spikarna i överkant på.


I monteringsanvisningen till tex. Matakis undelagspapp så ska man lägga en remsa underlagspapp under takfotsplåten. Kan någon förklara för en. Rulla ut den första remsan papp,. Lägg ett nytt tak av tjärpapp.


Om tjärpapp lämnas exponerad för elementen. Slutligen skär du till en remsa underlagspapp och klistrar denna över plåtkanten och upp över första takvåden. Lägga takpapp kring fönster och skorstenar. Takpappen fästs annars i några strängar takkitt,.


Gammal tjärpapp fungerar t ex inte ihop med moderna bitumenprodukter. Använd en singel Scrapper att ta bort det gamla taket. Börja med att placera startaren remsan vid takfoten. Fästes med pappnubb under varje överlappande remsa.


Under syllen ligger en remsa av asfaltpapp. Rullen är försedd med övre- och undre avdragsbar remsa för självklistrande applicering. Använd lämplig fuktspärr mellan tröskel och golv.


Sätt den nya karmen på plats. Till skydd mot sniglar ett utskjutande remsa av tjärpappa längs överkanten. Remsor av tjärpapp kan användas för att förhindra att virket suger upp. Man bör också se till att det inte bara blir en liten remsa kvar för sista brädan.


Klipp takpapp eller tjärpapp två inches längre än bredden av taket från sida till sida. Glöm inte att sätta fast en remsa tjärpapp på timret innan du gjuter kantbalken. Timret mår inte så bra av att ha kontakt med betongen. Tak med gammal tjärpapp är rätt ovanligt numera.


Fotplåten skall vara rengjord och struken med. Många garage som har träreglar mot golvet, i bästa fall med tjärpapp imellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg