torsdag 3 maj 2018

Saftmaja aluminium

Vi har även ett stort utbud av tillbehör för silning och avtappning. Gör egen saft på bär och frukt. Köp online med 1dagar öppet köp. Större utbu bättre priser.


Leta i flera butiker samtidigt. En saftmaja ( Saft-Maja ) är ett tredelat kärl för beredning av saft.

Den är oftast av aluminium men finns även i rostfritt stål som fungerar på induktionshäll. Modell äldre saftmaja ,ny slang och klämma. Tillverka saft på ett smidigt sätt! En fylld fruktbehållare rymmer ca 2. Aluminium är den vanligaste metallen i marken. Det gör att ämnet finns överallt omkring oss i små mängder.


Men maten vi äter innehåller oftast ofarliga halter. Avtappningsslang med rör 6. För att ånga bär eller frukt måste man ha en saftapparat, s k Saft-Maja , eller en konserveringsapparat med tillhörande.

Jämför Pris Och Köp Direkt Online! Spara tid och pengar med Kelkoo. Hitta De Bästa Erbjudanden Online! Fyll vatten i vattengrytan. Lägg sedan saftdelen ovanpå kontrollera att avtappninsslangen är på plats och avstängd med slangklämman.


Saft på svarta vinbär i saftmaja eller saftkokare med tydliga instruktioner och mått. Detta recept tar timme och minuter och ger 1-flaskor. Kroppen använder endast spår av aluminium. Forskningen antyder på senare år att aluminium kommer i konflikt med och stör normala kroppsprocesser. Har just gjort vinsbärssaft i saftmaja för första gången och det var inte i närheten av så enkelt och smidigt.


Eftersom jag fått en saftmaja använder jag nu bara den, tycker det är betydligt smidigare än att koka och sila som jag gjorde förr. Och är den gjord av aluminium kan det vara rent skadligt att koka bär i den. Det säger Kettil Svensson som är toxikolog på Livsmedelsverket. I en saftmaja kan du koka saft på alla frukter och bär.


Saftkokare i rostfritt stål. Saftmaja i rostfritt stål med glaslock, slang och klämma. Saft kokare kan användas på induktionshäll.


Dom duktiga på FB-sidan Köksträdgården har talat om att man ska ha en sprojlans om den från loppis är av aluminium.

Saftningen sköter sig själv. Tappa bara upp i rengjorda och varma flaskor. Blir ca liter saft av sats på liter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg