torsdag 24 maj 2018

Badrumsgips

Våtrumsskivor för normal och hög fuktbelastning. GVK har i samarbete med Byggkeramikrådet tagit fram branschgemensamma kriterier för våtrumsskivor som tål hög. På Tema Badrum får du massor av bra tips och gör det själv artiklar och det mesta du behöver veta när du ska renovera badrum. Där är det igång igen med nytt badrum. Inspireras av hundratals badrum.


Branschreglerna för att bygga badrum ändrades februari. Byggahus badrumsexpert välkomnar att man kan använda kartonggips vid vissa delar av. Vi hoppas kunna öppna igen på söndag kväll. Detta är en sida för alla små knep och tricks som får vardagen att fungera smidigare. Husmorstips och gör det själv-tips som kanske mormor och farmor visste.


Att renovera ett våtrum är en stor investering och det är viktigt att det blir rätt. Det ställer därför höga krav på hantverkare och installatörer, både. Gipsskivor är både brandbeständiga och ljuddämpande. Det är därför ett material som lämpar sig för väggar och tak för att minska eko i lyhörda utrymmen.


Magasinet Lera nominerat till Publishingpriset. Förra året vann Lera sin kategori. Glasroc H Ocean Ergo GHOE är en gipsbaserad våtrumsskiva som är oorganisk och därför extra fuktresistent.


Skivan passar bra som underlag för kakel och klinker. När du ska välja våtrumsskivor, ytskikt, tätskikt och golvbrunn för ett våtrum är det viktigt att produkterna är testade och godkända för sina ändamål. Att gjuta själv i betong börjar bli populärt. Ernst Kirchsteiger gjöt en bänkskiva till det nya köket och här visar han hur du gör.


Efter kakling kan alla resterande ytor putsas med en cirka mm tjock lerputs. Mineritplattor och badrumsgips är bra och lämpliga ytor att putsa direkt på. Får man ha gips väggar till badrum?


Gips och fukt borde bli en dålig kombination. Men är det godkänt att ha gips?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg