onsdag 11 oktober 2017

Plintgrund avstånd

I en öppen plintgrund kombineras plintar med balkar och fribärande bjälklag eller bärlinor. Metoden används vid grundläggning av mindre byggnader. En bra plintgrund är viktig om konstruktionen som byggs ovanpå, ska vara stabil och kunna hålla i många år. En sommarstuga kan med fördel byggas på en plintgrund.


Vi skulle vilja visa dig en beskrivning här men webbplatsen du tittar på tillåter inte detta. Avståndet mellan plintar ska vara max meter. Både i längs led och bredd.


I de fall endast montering av fristående plintgrund sker för pergola,. Ibland lämpar sig plintgrunder bättre än platta på mark och krypgrunder. Vi går igenom när plintgrunden passar bäst och vad du ska tänka på. Altanen ska stå på egen grun ofta plintgrund eller markskruv. Detta är egentligen inget jag kan specifikt kring om altaner,.


Jag har ett litet hus på plintgrund där avståndet mellan marken och huset är som mest meter. Nästan av googelsökningarna som leder in till denna bloggen behandlar plintgrund. Trots att den inte uppfyller Boverkets krav används den fortfarande av vissa hustillverkare, trots att den. Så därför tar jag upp ämnet igen och denna gången med betoning på för. För att inte bli för långrandig så har en plintgrund fördelar med att den är billig, dock krävs mer insats på de ställen du sätter plintarna.


Om mm tjocka golvbrädor väljes kan avståndet ökas till 6mm eller läggas. Om du använder plintjärn, skruva fast en regel med samma bredd som stolpen så att det blir rätt avstånd mellan järnen. Enklaste sättet att beskriva detta är att marknivån ska ligga 1mm lägre på ett avstånd på tre meter ut från huset. Marken ska alltså inte luta in mot huset. Nedan beskriver vi vad som kan vara bra att tänka på när man ska välja en grund för ett lite mindre hus såsom attefallshus, campingstuga eller fritidshus.


Hej, Vilket avstånd bör man ha mellan plintarna när man ska bygga inglasning ovanpå. CachadLiknandeBärlinans dimensioner avgör. Plintar mellanrum altan måtten. Allt du behöver tänka på för att välja husgrund till din friggebod.


Uterum som inte är som alla andra. Vi tillverkar och bygger uterum anpassade efter ditt hus och din trädgår hjälp från bygglov till sista skruv! Undrar vilket avstånd som kan vara lämpligt att placera plintar på? Lathunden är en gratisapp och ett smidigt arbetsverktyg för dig som arbetar med trä.


Med Lathunden får du direkt i mobilen veta vilka dimensioner som krävs för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg