fredag 16 juni 2017

Impregnera trä med linolja

Impregnering av trä med linolja. Frågar du om råd i tio olika affärer får du säkert tio olika svar. Få av dem kan det rätta svaret. Den olja man kanske främst förknippar med ytbehandling av utvändigt trä är linolja , som framställs ur linfrö.


Linolja är kemiskt sett en blandning av.

Den rå linoljan har mycket små molekyler. Träolja baserad på tungolja och linolja med UV-filter. Detta gör att den är överlägsen som ett giftfritt alternativ för utomhus impregnering av trä och.


Så kan man ju låta bli att måla trä med samma. Fördelen med linolja är ju att den impregnerar djupare än andra färger och små sprickor som. Rå kallpressad linolja Prima tillverkad i Sverige med lin från Svenska bönder. Kallpressa kokt el rå linolja till impregnering med kort torktid.


Exempelvis som ytbehandling för trä och omålade träytor såsom husfasader,.

En rå linolja har mycket god inträngningsförmåga i trä och rekommenderas till impregnering av virke utomhus. För att få en linolja som tränger in i träet men ändå tillräckligt mycket stannar kvar, tänkte jag att man blandar med terpentin och stryker hellre. Torrvoly1 Torktid: ca timmar vid rumstemperatur. Trätjära har används under många århundraden till skydd för byggnader, båtar och redskap av trä som kommer i kontakt med vatten men också vid repslagning. Virke som tryckimpregnerats med linolja är ett alternativ till det arsenikimpregnerade.


Trä kan även impregneras med hjälp av en. Eventuellt överflöd avtorkas med trasa efter ca 10. Roslagsmahogny - Någon kallade roslagsmahogny för världens bästa träolja och vi kan bara hålla med.


Ostvik norr om Skellefteå som impregnerar. Man impregnerar också tyg för att. Används utan spädning med terpentin eller annat lösningsmedel.


För att komprimeringen ska bli bestående impregneras träet med plaster som låser sammantryckningen. Hårdgjort trä används till exempel till golvbeläggning. Kan vi använda impregnerat trä ? Behandlar ni plankorna med linolja håller de längre. Värm upp linolja till kokpunkten och bestryk sedan plankorna.


Den utvidgar sig ca när den torkar och täpper därför till bra inne i träet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg