torsdag 29 mars 2018

Löda aluminium med gasol

Kunde man verkligen löda aluminium med vanligt zink? Och hur är det med flusset? Vad kan ha hänt med den här offeranoden? Det går att köra med gasol också.


Någon som vet var man kan finna tunna zinkstänger för ändamålet? Köp online Löd aluminium med gasol. Klippet visar hur man lödar ihop plattjärn med gasol. Mjuklod smälter vid låg temperatur 2grader C. Jag undrar hur fasen jag ska göra för att löda aluminium.


Har lod som är belaggt med ett tjockt lager flussmedel, men hur än jag gör så lägger sig. Löda med kopparlod med flussmedel ger en helt annan flytning av smältan. Ny metod att svetsa aluminium. Har heller aldrig sett en rörmokare löda med silverlod bara fosforkopparlod.


Det ska vad jag läst gå utmärkt att löda med gasol eller liknande. Lödning med Promatic handtag och cyklon brännare. Eftersom koppar leder värme så bra så kan det vara lite svårt med hårdlödning. Använder man gasol är det. Mässinglod med lägre smältpunkt uppför sig som kapillärlod.


Man kan inte bara löda koppar och. Tänkte på en sak till som skiljer med att löda med gasol eller acetylen. Alu går (åtminstone imellanåt) löda med gasol och alutite. JO tänkte precis säga det , alutite funkar skitbra o löda aluminium med ,. Kopparröret måste vara helt rent och putsat innan man löder , annars blir kopplingen inte tät. Aluminium bildar snabbt en oxidyta som.


Den sista finputsningen görs med en tuss stålull. Det finns ett gammalt knep för att löda med vanligt tenn i aluminium , det är inte alltid det lyckas, men om plåten är tunn och om det göres i ett hörne,. Meltolit 4har utmärkta egenskaper.


Tanken är av aluminium och röret är av. Det finns en artikel här på hemsidan under Jims Mekarhörna som visar hur man löder aluminium med zink. Dessa olika varianter på aluminumlod är jag inte så impad av. Nu brukar jag löda ihop dom med vanligt tennlod.


Om det är små detaljer som skall lödas så är det inga problem att använda sig av gasol. Värm med gasol eller ellödtång på både röret och muffen. I filmen används tennlo med gasol är det nästa lögn att löda med silverlo krävs mer hetta.


Tillsatsmaterial för gassvetsing och lödning av aluminium. Kadmiumfri aluminiumlegering med låg hållfasthet. Du vet väl att vi i alla våra butiker kan hjälpa dig med din hydraulik,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg