tisdag 6 mars 2018

Bergkörsbär

Träd med rundad krona och brunrö glänsande bark. Unga blad är bronsröda, sedan gröna. Lysande, mörkröd höstfärg. Skyar av enkla blommor som. Japanskt träd med många prydnadsmeriter.


Den blommar i maj och har rosa blommor. Bergkörsbär kommer ursprungligen från Japan. Handla enkelt och smidigt med hemleverans till hela Sverige. Blomningen är överdådig och bildar skyar av dekorativt fyllda rosa. Inspirerad av detta forum har jag köpt ett bergkörsbär.


Nu är frågan hurpass snabbväxande är det? Stora rosa blommor i mängd under våren. Bildar ett 7–meter högt och nästan lika brett träd. Bladen är först bronsfärgade.


De blir först mörkgröna för att sedan övergå till lysande. Jag har läst att rotsystemet är ytligt. Vackert, friskt och härdigt Många anser att bergkörsbär är det kanske vackraste pryd-nadskörsbäret och onekligen har det många fördelar. Den har även ett mycket delikat.


Har två själv och du kan köpa den i buskform så blir den mer som ett flerstammigt träd. I parken finns ett antal träd- och buskarter representerade. Några exempel är alm, björk, lin blodlönn, bergkörsbär och rhoderendron.


Sophora Japonica: Tempelträd: Sorbus Ullung Dodong: Sorbus Koehneana: Stewartia Serrata. Kronformen hos äldre individer är oregelbundet rundad. Prunus sargentii - Bergskörsbär Zon 1-4. Barken är först slät och mörkbrun. Sorten ´Rosensky´ har intensivt rosa blommor och är i mitt tycke den vackraste.


JavaScript måste vara aktiverat i din webbläsare för att Handelsbanken. Trä 8-m högt, med bred upprätt krona. Mycket vackert träd med fin växtform. Tidigt på våren nästan innan bladen slagit ut blommar det med rosa blom.


Nya blad är vackert rostfärgade för att. Ja, det är bergkörsbär uta på Frescati. Jag plockade de sura bären från dem i höstas och sådde stenarna – hoppas de gror i vår. Här har ni Malmös i särklass vackraste cykelparkering, i alla fall nu och någon vecka framöver.


Cykelstråket mellan stadion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg