fredag 22 december 2017

Läkt för plåttak

Brett profilsortiment i stål och aluminium som täcker taklutningar. Lägga plåttak eller byta till ny takplåt eller takpannor av plåt? Här får du bra tips om plåttak och takplåt med beskrivning hur du lägger nytt plåttak.


I första steg genomgås hur du spikar råspont direkt på takstolarna, i det andra. Vid nybyggnation, använd godkänt undertak eller läkt direkt på takstolarna.

Var försiktig när du går på ditt plåttak. MONTAGEANVISNING VPMontage av läkt TRPreglas enligt bild nedan. Vi ryckte av ett plåttak av den korrugerade varianten för ett par veckor sedan och tod bort läkten och lade ny papp.


Om underlag av trä används ska detta inte vara sk tryckimpregnerat, detta materiel kan orsaka korrosion. Funderar du på att byta till plåttak ? Takplåten kan läggas både på läkt och ett spontat underlag med en underlagspapp under. Ett spontat underlag är att föredra eftersom du kan gå på taket efter.

Fribärande läkt Tak med betongpannor. Vad kostar det att byta plåttak ? De horisontella läkt som takpannorna vilar på kallas för bärläkt. Minsta avstånd för betongtakpannor är 3mm,. Vi hoppas kunna öppna igen på söndag kväll.


Ränndalsplåt Mät två avstånd för att hitta rätt vinkel. Använd en nibblingsmaskin för att skära ut plåten. Takomläggning, byta tak, anlita takfirma eller takläggare - alla tips för bästa pris på plåttak , papptak, tegel, betong med mera. La nyss plåttak på en liten större bod men med samma uppbyggnad som din.


Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. Vi går tillsammans igenom materialval och skapar ett underlag till en offert. Här kan du enkelt söka efter produkter till ditt tak. Genom en snygg designad e-butik hittar du det du söker. Vi säljer plåttak över hela Sverige både till privatpersoner och företag.


Taken kan skickas med lastbil runt hela Sverige.

Du får ett paket med alla tillbehör. Guide för dig som tänkt lägga plåttak. Få det bästa priset på Plåttak. Ett plåttak är ett klokt val om du önskar ett lätt och hållbart tak med en livslängd på cirka år. Välj utseende och färg på ditt plåttak.


För övriga taktyper läggs en läkt i trä eller stål anpassad efter steglängden på takpannorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg