onsdag 24 maj 2017

Skånska möllor

Skånska Möllor - Förr och nu. Engelska: Scanian Mills - Past and Present Tyska: Schonische Mühlen - Gestern und Heute Nederlandska: Scaniase. Vattenkvarn, Sösdala, Kerstin Modén.


Deltager inte på Möllornas dag. Skickas inom 1‑vardagar. Handla online - Hos dig inom 1-arbetsdagar.


Boken om ett av våra främsta, bevarade kulturarv dessa landskapets vackra karaktärsbyggnader som under många århundraden tjänat människan och anses vara en av. Man kan alltså vrida hättan med hjälp av vindkraft istället för att dra den runt manuellt. Finns på en del skånska möllor också,. Den skånska traditionella bebyggelsen utgörs av vackra korsvirkeshus och stora möllor.


Lär mer om dessa skånska landmärken nedan! Korsvirkeshus Korsvirkeshusen. Har gjort en enkel modell av Skabersjös mölla för många många år sedan.


Vill man ha en holländare kan man ju mäta upp Kulla Gunnarstorps mölla också, vilket. Vi bevakar litteratur med. Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom skånska möllor : väderkvarnar i skåne Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel. Varje månad hjälper vi över 2. Aggarps mölla i Svedala hoppas kunna sätta segel för att. Gatunamn som Möllegränden. ger oss denna information om möllan ,. Väderkvarn eller på skånska vindmölla, eller mölla , är en kvarn som drivs med vindkraft.


Mjöl mals numera bara tre gånger per sommar i Blåherremölla kvarn. I går var det Möllornas Dag över hela Skåne och i Maglehem tillverkades kilo rågmjöl. Logga in för att reservera.


Genom att reservera kan du ställa dig i kö eller beställa till ditt bibliotek. Av de cirka 1möllor som finns i landskapet, är de flesta just holländaremöllor. Köp online SKÅNSKA MÖLLOR och människor i. Skåne, historia, hembygd ᐈ Avslutad apr 19:34. Falkenbergsgatan då vittnen larmat om ett större bråk på platsen. En av personerna som var inblandad i bråket.


För att sprida mer information om Föreningen Kullamöllan tänkte jag börja publicera den post (och annat) som Föreningen får och skickar. Gällande funktion är mölla skånska för väderkvarn, men tar inte fäste på den malande funktionen. På jakt efter föreningens logga föreställande en mölla som vi kunde använda på hemsidan, fann vi att det fanns TVÅ möllor i vattentornets.


Vi kan tacka försynen som styrde människor av det rätta virket till Skillinge mölla innan det var för sent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg