måndag 2 februari 2015

Regla yttervägg

För den som klarar av att bygga enkla ytterväggar öppnar sig en värld av möjligheter. Oftast är det samma förfarande med att bygga ett förråd eller en. Värmegenomgångskoefficient U för ytterväggar med reglar i ett, två eller tre skikt.


För att undvika de köldbryggor som kortlingar ger kan. Ytterväggen ingår vanligen i byggnadens stomme. Den byggs oftast upp med regelverk såväl när det gäller bärande som icke bärande ytterväggar. Jag sitter och ritar mitt kommande badrumstillbygge, följer träguiden.


När du nu ska bygga en yttervägg är första steget att regla. Isolera den reglade ytterväggen med mineralull för att få en vägg med god isolerförmåga. En isolerad yttervägg består av en bärande regelkonstruktion. Förarbete: Aldrig fuktkänsligt material mot ytterväggar och golv. Tvätta av alla ytor med klorin eller annat pH-sänkande medel.


Profiler för konstruktion av innerväggar, undertak, ytterväggar , fasadsystem, akustikpaneler och akustikundertak, bjälklagssystem, brandisolering av stålstomme, etc. Vår beskrivning är gjord med träreglar, men monteringsprinciperna för materialen är i stort sett densamma för reglar i stål. Planera innan du sätter igång. Insida vägg mot massiv yttervägg. Här visar vi hur man tilläggsisolerar en yttervägg utifrån med två lager isolering från ISOVER.


Här får du koll på hur du reglar med plåtreglar för en stabil innervägg. En kall yttervägg kan lätt isoleras med en extra innervägg. Alla reglar placeras med CC-6 dvs centrum till centrum avståndet skall vara cm. Höjden på stående reglar är 2m , så innermåttet från golvvinkel till takvinkel är ca meter.


Det som styr höjden (tyvärr) är maxhöjden på meter. Luften på insidan av en välisolerad yttervägg håller nästan samma temperatur som resten av rummet och då slipper man drag. De sätts ju upp utan reglar. Som marknadsledande tillverkare av stålprofiler och tillbehör till ytterväggar erbjuder Europrofil ett komplett sortiment.


RY- och RYF- reglar i bärande ytterväggar. Reglar och skenor i stål är. Finns i alla dimensioner som motsva-rar RY-reglarna. Har precis köpt ett hus med källare som vi vill inreda till sov och gästrum. Har hört lite olika vad gäller väggar.


En kort video från FixarTv om hur man reglar upp (bygger) en yttervägg. Ska sätta upp en terassmarkis på mitt Sleipner med förhöjt väggliv så det går inte sätta dom i takstolarna. Och vågar inte sätta den i bara panelen.


Bärande yttervägg – väggreglar av konstruktionsvirke eller lättreglar. Horisontella reglar av konstruktionsvirke 45×mm, respektive 45×mm. Syll, hammarband och väggreglar ska ha givna mått och bör kapas till noggrant. Om väggen ska ha fönster måste väggreglarna anpassas efter det. YTTERVÄGG UTIFRÅN: Ett lager isolering I vissa fall krävs det inte så tjock isolering på ytterväggen.


Då kan du avstå från att regla upp och hoppa över. Köp reglar till ditt byggprojekt på K-rauta. Vi har starka reglar i flera olika dimensioner från Moelven som ger ditt byggprojekt en stabil grund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg