onsdag 5 september 2018

Asfaltsboard

Nån har sagt mig att isoleringsvärdet i en asfaltboard skiva skall motsvara mm gullfiber. Nån som kan dementera eller bekräfta? Porös och asfaltimpregnerad träfiberplatta för vindskydd i vägg. Ni som byggt trähus och använt asfaboard som vindskiva, har ni på något sätt tätat skarvar som uppstår mellan skivor. Då menar jag de skarvar man.


Vi hoppas kunna öppna igen på söndag kväll. Woody Bygghandel är en frivilligkedja inom byggmaterial som med miljarder i omsättning och fler än anläggningar, är Sveriges ledande kedja med ett tydligt. Lägga ASFALTSBOARD som takbeläggning ? Anpassad för såväl professionella användare som gör-det-själv-sektorn. Board är tillverkad av finmalda träfibrer och fenolhartslim som sammanpressats.


Välkommen till Byggvarulistan. Vi på Byggvarulistan brinner för byggvaror. Vi är entusiastiska Gör-Det-Självare som vill bringa lite ordning i utbudet av byggvaror. Jag tänkte bara höra om någon provat att använda Byggmax asfaltsboard i en piltavla i stället för Tretex och hur det i så fall fungerade. Används vanligtvis för utvändigt vindskydd i ytterväggar.


Asfaltimpregnerad porös träfiberskiva. ByggaBoDialogen 1Mot regn: Enstegs- eller tvåstegstätning En fasad ska tätas så att regn inte kan komma in. Spånskivor och träfiberskivor. Här hittar du tips om golvskivor, takskivor och väggskivor av spån och träfiber. Lär dig om spånskivor och träfiberskivor.


Alla mått är i mm där inget annat anges. Rostfri trådspik 60x c. En boardskiva impregnerad med asfalt vilket gör den vattenavvisande och vindskyddande. Typgodkänd metod är mantrat som alla upprepar.


Men vad hjälper det när problemen uppstår och du som husägare står där med problemen. Uppgifter i grönmarkerade fält är krav enligt Kretsloppsrådets riktlinjer. Vår arbetsbod får isolering.


På gavelspetsarna finns klädselbrädor. Varmförzinkad spik för asfaltsboard , tak och vindskyddspapp. Svensktillverkad kvalitetsspik från Skyllbergs Bruk.


Trä på återvinningscentralen delas upp i Trä och Impregnerat trä. Asfaboard sorteras som Trä Trä lämnas till Återvinningscentralen. Tunna och lätthanterliga MDF-skivor med not och spont som förenklar underarbetet vid renovering och nyläggning av golv.


När du ska bygga ett nytt hus med krypgrund eller vill renovera ett befintligt hus med fuktproblem så finns det några saker att tänka på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg