tisdag 4 april 2017

Fukttålig skiva

Försäljningen av byggskivor av magnesiumoxid rasar. De används till väggar i badrum och som vindskyddsskiva i ytterväggar. Men nu står det klart att skivorna. Jag ska montera skivor tak i källare och en skiva på.


Jag håller på med ett mindre jobb i ett villabygge där snickarna skruvar upp OSB- skiva utvändigt.

Vanlig OSB är vaxad i ytan och hyfsat fukttålig. Chanserna är även större att det blir snyggt och hållbart när kvaliteten på skivorna är högre med rätt skiva på rätt plats. Fukttålig skiva kan väljas om dokumenterad kompatibilitet mellan plastmatta och skiva är säkrad. Underlaget ska vara så beskaffat att installationen inte ger. Användningsområde Utomhus – som putsbärande fasadskiva.


Vindskydd: skivmaterial, utvändigt godkänd och fukttålig skiva. Värmeisolering: skivor av mineralull. Vi hoppas kunna öppna igen på söndag kväll.

Träskiva och våtrumsskiva. OK att ha en träbaserad skiva som underlag för fukttålig skiva ? Såga upp en mdf- skiva och fräs spår och profiler i bitarna. Tjockputs, mineralull, fukttålig skiva , stålreglar. Skiva med glasfiberarmerad kärna av cement och polystyren.


Skivan kan användas utomhus som putsbärande fasadskiva eller inomhus där det är stort slitage och. För varje skiva konstruktionsplywood ska CE märkningen vara kompletterad med den produktstandard som gäller. Tillverkaren kan ha en egen definition av sin.


Om man inte litar på tätskiktet bör man välja en fukttålig skiva. Fast då ska man kanske inte ha något organiskt material i huset överhuvudtaget? OSB – Oriented Stranded Board – kan sägas vara ett mellanting mellan spånskiva och plywood. Skivorna framställs genom sammanlimning av långa träspån. Styv och hård skiva som är tillverkad av fukt- och vattenavisande stenull, helt obrännbar.


Specielt framtagen för Serporoc Fasadsystem. OSB- skiva med contifinish, det vill säga att skivan har en mer glatt och fukttålig yta. Skivan ligger dock i fuktklass och lämpar sig för inomhusbruk.


Används som väggbeklädnad i lantbruksbyggnader, industrilokaler, avspärrningar samt liknande där en fukttålig , färgad skiva behövs.

Välj butik eller ange postnummer För att kunna visa aktuellt lagersaldo och sortiment så vill vi att du väljer i vilken region du vill handla. Skivan är robust, slagtålig, fukttålig och väderbeständig. Contifinish innebär att skivan har en mer glatt och fukttålig yta. IKEA - SLÄHULT, Bordsskiva, Bordsskivan i melamin är fukttålig , fläcktålig och lätt att hålla ren. Valchromat En hård genomfärgad fukttålig MDF- skiva.


Utmärkt till inredning, bänkskivor, möbler mm, kan användas obehandlad. Behandling med vax, olja eller lack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg