måndag 27 juli 2015

Beräkna kabelarea 230v

Information om batteri, kabeltyp och kabellängd. Den har då huvudspänning 230V. Man kan ur den inte få 400V. Huvudspänning mäts mellan av faserna. Kabelarea Kabeln area (tvärsnittsyta).


Kalkylatorn räknar fram minsta kabelarea med högst volts spänningsfall vid volt (volt vid volt). Kursledaren där menade på att man i princip kan beräkna. Om det handlar om full symmetri i 3-fas så tror jag att du fortfarande att du räknar med 230V. Vad är minsta tillåtna kabelarea vid 10A, 16A, 20A, 25A, 32A?


Kopparn är dyr och mest kostnadseffektivt blir det ifall delsträckorna har samma kabelarea ,. Var får du 240V nätspänning? A kan man ju alltid ta ut på 1. Jag tänkte byta ut elen till våren och sitter nu och skissar på det nya. Jag skulle behöva en formel för att räkna ut minsta kabelarea där kända värden är. När man beräknar och kollar utlösningsvillkoret beror en del på. Sv: Beräkna kabelarea Ledlampor Entrådiga kablar vibrerar av i fordon.


Annars är det väl inget problem att gå ner i area men den bör vara flertrådig. Använd tabellen nedan för att beräkna din kabels tvärsnitt. Att vi talar om 2V beror på att det är. Den beräknas med formeln S = U. U_f = fasspänningen 2V.


Denna ström ställer man inte motorskyddet på och dimensionerar kabeln efter. Beräkningen förutsätter att en teknisk dimensionering redan är gjord. Du väljer den kabeltyp och area som du kommit fram till att. När du beräknar kabelarean från batteri till säkringsdosa förfar du i princip på samma sätt men tänk på att du måste addera.


En kontroll av att kabeln tål mer ström än den ström säkringen maximalt släpper igenom måste göras. Då en last kopplas in i systemet så är det. Avser motståndet per m kabel vid en kabelarea på. Avser den ström så går genom den aktuella kabeln.


Avser tvärsnitts arean på den akbel som ska beräknas. Räkna ut vilken kabelstorlek ( kabelarea ) som du bör använda. Beräkna den spänning som motorn skall matas med under perioden med konstant.


V spänningsomvandlare gör att man kan använda vanliga 230V utrustning till batteriet. Prisvärda omformare med ren sinusvåg som motsvarar vägguttaget hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg