måndag 18 maj 2015

Rökt älghjärta pris

Njut av ren och älgdelikatesser från Norrbotten som torkat och rökt kött. Hemleverans av norrländska delikatesser i Stockholm Här ser du vårt produktutbud med priser. Rökt , Gravat , Torkat: Flatrökt.


Företaget Naturix utanför Bollnäs säljer rökta och torkade viltdetaljer till privatpersoner i en nyligen startad webbshop. Hjärta från vilt: hjort, rådjur eller älg passar att röka och ta med på jakten. Rök i Bradley Smoker eller Borniak. Få saker passar så bra att röka som fet fisk, fläsk och viltkött.


Från att ha varit en konserveringsmetod har rökning av kött och fisk blivit en uppskattad. Inlägg om Älghjärta skrivna av Kenth. Men rådjurslåren har ibland inte blivit något vidare.


Just tagit fram 7kg älghjärta som ska rökas. Vill man ha väldigt mycket sälta på det rökta så går det att lägga på 2-msk grovsalt till. Förra veckan tog vi en liten tripp upp till Sälen med jobbet. Hade rökt både ett älghjärta och ett par vildsvinsbogar innan, så jag tänkte att en liten.


Vad kan man laga av älghjärta ? Hjärtat är rimmat och rökt och smakar som rökt stek, fast med tätare struktur. Här kan det serveras på en skiva mörkt bröd eller direkt på. Här är ett bra recept på rökt älghjärta.


Vi fick ett rökt älghjärta i jul av Fridas pojkvän och gissa om det var gott då? Förbjudet gott ska ni veta. Vi åt det på surdegsknäcke och toppade med creme. Sitter just nu o mumsar på nyrökt älghjärta ! Jag har tidigare skrivit om älghjärta och dess utsökta smak bl a som rökt. Det är synd att så många jaktlag inte tar reda på mer av djuret än man gör.


Toast med rökt älghjärta , senapsvinägrett och blomkålspuré. Ingredienser: 2g rökt älghjärta , tunt skivat st skivor toastbröd. Får du inte tag på rökt älghjärta , går det lika bra med annat rökt viltkött.


Recept på små tunnbrödsrullar med rökt älghjärta och pepparrotsvisp. Det går också bra att använda rökt renstek eller älgstek. Två älghjärtan, en rådjursstek och en lammstek.


Fenomenalt god smörgåsmat. Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du. Byggde min rök för år sedan,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg