torsdag 21 maj 2015

Måla impregnerat

Går det inte lika bra med vanligt trä som man sedan impregnerat med träolja. Vill du sen måla ditt bygge så går det utmärkt. Det fungerar till och med på NTR-M-virke.


NTR-märket säkerställer att virket är rätt impregnerat. Det är tre viktiga villkor som är uppfyllda i och med att virket. Har nyligen köpt hus och till detta är en altan som är byggd i tryckimpregnerat vi. Hjälp till att skydda naturen.


Häll inte ut färg eller lösningsmedel i. Det absolut viktigaste vid ytbehandling av impregnerat virke är att virket har torkat tillräckligt innan målningsarbetet startar. Ska du måla tryckimpregnerat virke? Inga problem, så här går du till väga. Vi har en nybyggd altan i tryckimpregnerat virke.


FRÅGA: Vi ska bygga trädgårdspergola av tryckt virke. Måla på tryckimpregnerat virke? Kan vi måla den med slamfärg? Färgen på målat eller laserat impregnerat trä kräver ungefär samma underhåll som färg på motsvarande vanligt trä.


Det är dock viktigt att det måste vara ordentligt torrt. NTR- impregnerat virke kan målas precis som vanligt obehandlat trä. Genom att måla med lasyr framhäver du träets struktur samtidigt som du ger ett bra skydd till din altan, terrass,. Impregnerat trä ytbehandlas på samma sätt som oimpregnerat trä och kan målas så snart fukthalten i träet är under.


På trä som nyligen impregnerats kan. Välj rätt färg när du målar fasad. Genom att i vissa speciella situationer använda impregnerat limträ eller limträ som tillverkats av impregnerat lamellvirke,.


Det börjar nu gråna lite och vi skulle vilja måla staketet vitt men är osäker på vad som gäller för att måla på. Underhålla impregnerat trä? Båtbottenfärger – om du måste måla ;. Ibland är det svårt att se skillnad på gammalt impregnerat virke och sådant som är obehandlat.


Behandling och målning av impregnerat trä är dock inte nödvändigt för livslängden men kan ge t. Men om du ska bygga en altan som är utsatt för regn, och där hållfastheten kan påverka säkerheten, är tryck­ impregnerat ett vettigt alternativ. Beroende av mängden tillfört impregneringsmedel och hur djupt det tränger in indelas impregnerat trä olika. Se bara till att inte måla på trä med en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg