torsdag 21 mars 2019

Köpa torkat virke

Vi köper ohyvlat torkat virke och rikt- och planhyvlar det själva till önskad dimension! Då blir det både rakt, fint och inte så inihelsike dyrt. Trämaterial till slöjd och konsthantverk Furu och andra massiva träslag.


Huvuddelen av träslagen säljs torkade och kantade, några träslag som exempelvis lind. Olika metoder att torka virke. Allt virke är av möbelkvalitet och torkat.

Jag har redan köpt stora hjul samt har ni kanske. Sågningen i ramsågen garanterar att det blir en minimal deformation och extremt lite spänningar i virket när det torkar. Virket är sedan lufttorkat på bästa. Slöjdvirke finns runt omkring oss – i våra skogar växer fler än sextio olika träslag. Att avsiktligt bygga trappan i något för fuktigt virke och låta det torka på plats är ett alternativ om det är bråttom, men inte det bästa.


Bildspel med bilder som visar hur virket torkas. Torkat virke krymper inte i en gärdsgård! Problemet är det att virket ska vara torkat och det kan ta några år innan det.

Fast man skulle ju kunna köpa halvfabrikat där och bara skruva ihop grejerna. Och ska jag köpa mig en fuktmätare för att vara på den säkra sidan så. När virke torkar från rått så töms hålrummen i trävedens celler som är. Snickerivirke kan också kallas som byggvirke eller byggmaterial. Vårt virke kommer ifrån många olika träslag och varje träslag har olika egenskaper.


Torka trä - så undviker du fällorna. Visst vet vi att virke ska vara torrt, men hur gör man? Torkning av trä är en ofta förbisedd process. När man ska köpa virke bör man ta reda på vad hela. Konstruktionen måste ha goda dräneringsförhållanden så att virket har en chans att torka ut.


Klicka här om du vill ändra eller ta bort din annons. Vi på K-rauta erbjuder paneler, tryckimpregnerat virke ,. För att bryggan ska hålla länge krävs det att du köper rätt typ av virke och i rätt dimensioner. Vanligtvis köper vi virke på rot, så kallad avverkningsrätt. Det innebär att vi tar hand om avverkningen och transporten till industrierna. Virkestorkning handlar om att utveckla torkningsscheman samt simulerings- och styrprogram för torkar.


Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Att tänka på vid köp av en gärdsgård.

Det är en stor fördel om den är byggd av virke som torkat i minst ett år. Vi hjälper dig också att lasta om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg