tisdag 27 november 2018

Paraffinolja trä

Högraffinerad och klar paraffinolja utan smak, doft och färg. Utmärkt skydd för skärbrädor, smörknivar och bänkskivor. Välkommen till oss på Jula! Paraffinolja torkar relativt snabbt och appliceras 1-gånger.


Mineralolja med hög renhetsgrad. Används för ytbehandling av trä. Vi erbjuder dig smart förvaring och prisvärd renovering.


Medan oljan tränger in i träet hjälper bivaxet till att täppa igen porer och små. Jag föredrar den framför paraffinolja , som aldrig härdar, men som också skyddar träet mot att spricka. Undrar vad som är skillnad på paraffinoljan I vanlig affär och den på apoteket? Den borde väl vara renare från apoteket? Torkar inte paraffinolja ? Lång historia kort, har byggt ett hus till min hamster i trä och bestämde mig för att olja in det för att det inte skulle bli.


Trä från bok, valnöt, körsbär, al,. Du kan använda en vanlig, neutral matolja. Slipa oljat trä med sandpapper brukar inte vara så lätt eftersom sandpappret snabbt sätts igen.


En bräda av liggande trä går att få för ett par hundringar. Två oljor är starkt att rekommendera och det är paraffinolja eller linolja. Saunia som används för behandling av bastuns träytor. Skyddar bänkar och väggpaneler från fukt och smuts som annars tränger in i träet.


Basingredienserna verkar ju vara paraffinolja (mineral oil). Nåja, har under helgen penslat en billig skärbräda i obehandlad bok (liggande trä ). En icke torkande olja för ytbehandling av de flesta träslag inomhus. Ger ytan ett bra grundskydd utan filmbildning. MPparaffinolja har en medicinsk renhetsgrad.


Den tränger in mycket bra i träet ,. I motsats till de flesta andra oljor är den vattenlöslig. Vi hoppas kunna öppna igen på söndag kväll. Upprepa behandlingen tills träet är helt mättat. Rå och kokt linolja till impregnering av trä. Träoljor, kinesiskt träolja, tungolja, paraffinolja , terpentin och mycket mer.


För att förbättra funktionen och förlänga livstiden, börja gärna med att mätta en ny skärbräda av trä med paraffinolja. Stryk på lager efter lager. Olja in skärbrädan kontinuerligt med paraffinolja.


Trä är ett levande material vilket innebär att sprickbildningar kan uppstå vid eventuell fuktpåverkan. Behandlat trä får en särskild lyster och träslaget framträder tydligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg