tisdag 17 september 2019

Grund plintar

I teorin är det enkelt att etablera en grund med plintar till din nya sommarstuga eller till cykelförrådet. I en öppen plintgrund kombineras plintar med balkar och fribärande bjälklag eller bärlinor. Metoden används vid grundläggning av mindre byggnader. Vad du än bygger är grunden viktigast.


En låg altan kan vila direkt på trädgårdsplattor, medan en högre altan behöver nedgrävda plintar. Vi har varit väldigt nöjda med detta under alla år. Vid inspektion har vi varken haft. Grunden i en uteluftsventilerad krypgrund är helt inbyggd men ventilerad.


Bygg enkelt uthus, staket mm. Valet av grund till uterum hänger ihop med hur pass väl du vill isolera hela konstruktionen. Vi har grundplintar för torpargrunder och carport- plintar för lättare konstruktioner.


Bas och toppdimensioner varierar på våra grundplintar. Dokumentation från ackrediterad 3:e part ska visa att alla BBR-krav för grunden uppfylls. Vilken garanti har husgrunden?


Attefallshus är en av dem få hustyperna ihop med friggebodar och förråd där det faktiskt lämpar sig att ha enklare plintar som grund. Om vi är nöjda med vårt val av grund ? Det var ett mycket medvetet val som vi inte ångrar för en sekund. Jag har använt mig av 7mm plintar.


Mycket mer orkar man inte jobba med bara muskelkraft. Jag tycker att de räcker gott vid denna typ av byggnad. Ska bygga carport till sommaren, hade tänkt mig på plintar som jag skulle gräva och ordna själv. Men framdelen av carporten kommer hamna på en. Att gjuta plintar på egen hand är inte svårt, tvärtom.


Men det krävs att man är förberedd och vet vad man ska göra. Vi vägleder dig igenom processen! Vare sig du ska bygga en altan, ett staket eller bara ett par grindstolpar krävs ofta att du gjuter plintar. ALBA-husgrund från S:t Eriks är en självklar del i modernt husbyggande.


Vår ALBA- grund levereras färdigkapade till varje aktuellt objekt. Seniorbolaget förklarar hur du ska göra föra att gjuta plintar. Plintgrund - Fukt mögel lukt som i krypgrund. Hus på enbart plintar är inte vanliga i Sverige. Betongplatta som husgrund.


Men då finns det inga likheter med torpens grund. Om grunden sätts på plintar eller plattor bör de placeras under golvreglarna enligt skiss nedan. Att lägga grunden till ett attefallshus är viktigt, men det kanske inte är helt lätt att veta vilken grund som passar er tomt.


Vår attefallshus- grund -guide. Nedan beskriver vi vad som kan vara bra att tänka på när man ska välja en grund för ett lite mindre hus såsom attefallshus, campingstuga eller fritidshus. Våra plintgrunder består av plintar och längsgående kantbalkar. Plintar i betong tar upp tyngden från byggnaden. Kontakta oss så hjälper vi dig!


En sund grund är förutsättningen för ett friskt hus. Vanligen har man plintar i betong med bärlinor av trä ovanpå vilka huset byggs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg