tisdag 7 maj 2019

Mått trappa

Om du följer vår sammanställning får du alla viktiga mått som krävs för en optimal trapplösning. Tabellen nedan visar dig hur mycket plats trappan kräver. Måtten är baserade på följande förutsättningar, stegbredd på minst 2mm i. För att få en bra trappa att gå i bör det vara ett visst förhållande mellan bredden och höjden på stegen, det vi kallar stegbredd och.


Oavsett om du har tänkt att själv snickra en trappa från grunden, köpa en monteringssats eller beställa en färdig, så är det ett antal begrepp som du måste.

För att uppfylla barnsäkerhet i öppna trappor , får fritt vertikalt mått mellan plansteg inte överstiga 1mm. Här visar jag steg för steg hur jag beräknar och bygger en trappa. Måtten i tabellen utgår från ett stegdjup på 2mm i gånglinjen, som är 3mm från trappans. Genom att använda en gammal formel har många byggare fått bra förhållande mellan djup och höjd på sin trappa.


Prova gärna min trappkalkylator som hjälper dig beräkna de mått du behöver för att bygga en rak trappa eller en vinklad trappa med plattform i vinkeln. Fritt mått i höjdled mellan ett trappräckes underkant och ett trapplan eller golv bör vara högst 1mm. Trappor , ramper och balkonger.


Oavsett om ni vill ha en trappstegsmatta eller en heltäckande trappmatta så har vi det.

En trappmatta är både snygg och fungerar utmärkt som. Ett vanligt misstag är att ge trappan för lite utrymme. Ju större utrymme trappan erbjuds desto fler alternativa lösningar är möjliga.


Raka trappor ifrån Weland AB. Vi dimensionerar och ritar upp trappan och allt du behöver göra är att kontrollera måtten och godkänna ritningen innan. Dessa mått är bestämda utifrån en människas steglängd. Hur bred är vanligtvis en trappa som man har inomhus (i mitt fall ev. en L- trappa )? Och hur smal trappa tror ni man kan ha utan att den känns.


Istället för att måla om kan du lägga ut snygga trappmattor i din trappa. Här kan du välja bland trappmattor i mängder av snygga färger och olika material. Rita upp stegets mått på kartong.


För en rak trappa behöver vi längden på trappan eller måtten på utrymmet där trappan ska placeras. Baserat på detta räknar vi ut trappans längd med. Använd nätet för att köpa billig trappa med det trappmått du önskar online på nätet. Via länkarna ovan kan man hitta olika modeller av trappor med olika.


Vi säljer trappmattor för dig som vill frächa upp trappan och göra den halkfri.

Köp din nya matta i vår webbutik idag. De här trapporna är vad vi kallar “KIT- trappor ” och dessa finns med olika fasta mått ,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg